Turistinės estafetės „Vyturio“ progimnazijoje
2012-10-18
Varžybos „Joniškėlis – 2012“
2012-11-27

Atradom Krekenavą!

Šeštadienį – lapkričio 10d. – JTALK Klajūnas komanda dalyvavo multisporto varžybose „Atrask Krekenavą – 2012“. Jos surengtos jau trečią kartą. Jas rengiančio OK Arboro pagrindas – jaunimas, tad ypatingai malonu ir svarbu palaikyti kolegas. O šiemet jie tikrai žengė žingsnį į priekį, palyginus su praėjusiais metais!

Nors jau ruduo, rytai ir naktys pasitinka šalnomis, tačiau šiame renginyje dalyvauti pasiryžo 33 komandos. Buvo paruoštos trys skirtingos trasos: pradedantiesiems, mėgėjams bei elitui. Kiekvienoje trasoje buvo varžomasi atskirose grupėse: vyrų, moterų ir mišrių komandų. Pirmosios startavo mėgėjų ir elito grupių komandos. Mėgėjų laukė apie 2,5 val., elito – 4 val. trasos.

Elito trasą pasiryžo išbandyti ir mūsų draugai Marius Paulauskas bei Zigmantas Rapkevičius. Jie nuolatos dalyvauja mūsų renginiuose ir dalyvauja kartu su mumis kituose renginiuose. Šaunuoliai! Tiesą, šįkart jiems sekėsi ne taip gerai. Maža orientavimosi patirtis lėmė tai, jog jie grįžo į finišą paskutiniai jau pasibaigus apdovanojimų ceremonijai ir daugeliui komandų išvažiavus į namus. Visgi, jie buvo apdovanoti specialiu prizu – pilna pintine pievagrybių, kad daugiau „nebegrybautų“ :)

Pradedančių trasoje startavo JTALK Klajūnas komanda, kurią sudarė Gintarė Varnaitė ir Andrius Kuprys. Trasą sudarė keturios rungtys: orientavimasis bėgte po Krekenavos pušyną, orientavimasis dviračiais, o po to ir bėgte po Krekenavos miestelį ir galiausiai orientavimasis dviračiais po Krekenavos apylinkes. Miškuose ir pievose mus pasitiko dumblas, mūsų dviračiai be purvasaugių, taigi, purvas nuo ratų taškėsi į veidą, ant drabužių ir visur kitur. Negana to, padangoms apsinešus purvu dviratis pradėdavo nebeklausyti ir vis „pabėgdavo galinis ratas“ :) Krekenavos pušynas gan smarkiai nusiaubtas audros – labai daug nuvirtusių medžių, taigi, teko dviračiu ne tik važiuoti, bet ir jį panešioti. Trasa įveikta per 1 val. 47 min. ir tik kiek daugiau nei minute atsilikta nuo kitos mišraus pogrupio komandos, kuri ir laimėjo šią netiesioginę dvikovą. Pradedančiųjų mišrių komandų pogrupyje startavo dvi komandos. Panaši situacija buvo ir kituose pogrupiuose. Tik vyrai mėgėjai turėjo didesnę konkurenciją tarpusavyje.

Nors buvo skelbta, kad kova vyks visuose pogrupiuose, tačiau (turbūt dėl mažo komandų skaičiaus pogrupiuose) galutinėje įskaitoje nebuvo atskirai išskirtos vyrų, moterų ir mišrios komandos ir viskas sudėtą į vieną krūvą. Pradedančiųjų grupėje JTALK Klajūnas liko ketvirtoje vietoje – simboliška, tačiau juos aplenkė po vieną moterų, vyrų ir mišrią komandą. Iš viso pradedančiųjų grupėje startavo 8 komandos. Organizatoriai maloniai nustebino skirdami prizą ir ketvirtai vietai!

Po finišo visi galėjo sušilti prie laužo, pasivaišinti dešrelėmis ir pasidalinti varžybų įspūdžiais. Visi sėkmingai atradome Krekenavą!

P.S. Mes jau po truputį ruošiamės savo nuotykių lenktynėms „Pažink Panevėžį 2013“. Jos vyks 2013 m. balandžio 27 d. Jau galite pasižymėti šį savaitgalį! :lol: Šiam renginiui sukurtas atskiras puslapis, kuriame rasite visą informaciją: http://nuotykiulenktynes.klajunas.eu