Klajūnas – metų jaunimo veidas!
2012-12-19
Akademija – 2013
2013-02-12

Kalėdinis žygis

Gruodžio 22d. rytą rinkomės į Kalėdinį žygį. Na, prie Andriaus ir Martyno prisijungė tik Klajūno renginių entuziastas Marius su draugu Eimantu. Visgi, nusprendėme dar šiek tiek palaukti ir po 15 minučių jau buvome aštuoniese. Prie mūsų dar prisijungė Eglė, Jurgita, Laima ir Marius. Susidomėjimas žygiu buvo nemažas, sulaukėme nemažai klausimų, noro žygiuoti kartu, tad tikėjomės gerokai gausesnio būrio nykštukų. Visgi, bent 8 nykštukai, nepabijoję žiemos ir šalčio, susiruošė smagiai praleisti laiką! Gal kiti tiesiog pasaulio pabaigos neišgyveno, kuri buvo žygio išvakarėse? Ar dar iš bunkerių neišlindo? :)

Eiti vietomis buvo labai sunku, kur kelias buvo nenuvalytas, kojos klimpo sniege ir vis stengėmės nenugriūti. Bet tai tik suteikė papildomo žavesio ir nuotykių. Berčiūnuose įsikūrėm mažą stovyklavietę, užsikūrėm lauželį, užkandom, šildėmės arbata. Pro mus vis pračiuoždavo slidininkai, kurie trumpam prisijungdavo prie mūsų, pabendraudavo. Po šio atokvėpio nykštukų laukė komandinės užduotys, su kuriomis jie puikiai susidorojo. Dar šiek tiek pailsėjom, pabendravom ir patraukėm Panevėžio link. Pakeliui Marius parodė supynes, įrengtas miške, kur visi norintys galėjo pasisupt ir prisimint vaikystę. Žygį baigėmė miesto centre prie Kalėdinės eglės. Pasidžiaugėme šauniai praleistu laiku, naujomis pažintimis ir patirtais nuotykiais. Visos kelionės metu nykštukų veidus puošė šypsenos, o tai – geriausias įrodymas, jog žygis buvo vykęs. Be abejo, visi nykštukai dar gavo dovanų. Juk Kalėdos :)

Ačiū patiems drąsiausiems nykštukams, kurie nepabijojo šalčio ir žygiavo kartu. Labai šiltai ir maloniai praleidome laiką. AČIŪ!