Mokytojų sąskrydis ir muziejų naktis

Bėgimas ir orientavimasis
2014-05-13
DnB Vilniaus pusmaratonis
2014-05-27

Mokytojų sąskrydis ir muziejų naktis

Gegužės 18 d. į VGTU poilsio bazę, esančią Aukštadvaryje, rinkosi visos stipriausios Lietuvos moksleivių turizmo technikos komandos. Vyko tradicinis Olimpinis turnyras. Komandos varžėsi atskirai vaikinų ir atskirai merginų įskaitose. Deja, panevėžiečiams prizinių vietų užimti nepavyko.

Gegužės 17-18 d. toje pačioje poilsio bazėje buvo galima pamatyti vaizdus, kurie matomi tik kartą metuose. Mokytojai, vadovai, treneriai, kurie į varžybas atsiveža komandas ir joms vadovauja, šįsyk patys startuoja ir įveikinėja trasas. Vaizdas nepakartojamas. O dar reikia nepamiršti ir naktį vykstančios diskotekos. Gaila, jog jau eilę metų nėra nei vienos komandos iš Panevėžio, kai Panevėžio rajonas sugeba surinkti net dvi…

Taip pat, gegužės 17 d. visame pasaulyje vyko muziejų naktis. Panevėžyje prie šios dienos minėjimo prisijungė kraštotyros muziejus. Bendradarbiavimą su juo pradėjome per nuotykių lenktynes ir tęsiame toliau. Muziejui padėjome organizuoti pramogines orientacines varžybas. Jų metų komandos, sudarytos iš dviejų asmenų, turėjo surasti atsakymus į klausimus, kurie buvo trijuose muziejaus filialuose bei įveikti vandens pylimo, žiedų bei kamuoliukų mėtymo užduotis. Susirinko gan gausus būrys dalyvių, kuris smagiai praleido laiką, o greičiausios komandos dar buvo apdovanotos ir prizais.