Tradicinis Turistas.lt nuotykių maratonas

IX Tarptautinis Vilniaus maratonas
2012-09-13
Naktinis žygis „Pergalių ir kovų keliais“
2012-10-01

Tradicinis Turistas.lt nuotykių maratonas

Rugsėjo 14-15 dienomis Girionyse (Kauno raj.) vyko tradicinis Turistas.lt nuotykių maratonas. Dar prieš maratoną sinoptikai žadėjo prastą orą, tad, organizatorių pajuokavimu, šį kartą susirinko tie, kurie nebijo lietaus arba kurie negirdėjo prognozių. JTALK Klajūno komandą sudarė 6 žmonių kolektyvas. Tikrieji klubo nariai: Andrius Kuprys, Reda Rutkūnaitė, Rūta Kuprytė bei prie komandos prisijungę dar trys linksmai nusiteikę dalyviai, puikiai pažįstami iš mūsų organizuotų renginių: Gintarė Varnaitė, Marius Paulauskas ir Zigmantas Rapkevičius.

Dar nespėjus galutinai įsikurti visų laukė naktinis orientavimosi etapas. Taip jau išėjo, jog startavome atskirai poromis skirtingu laiku, tačiau jau pirmame punkte netikėtai visi susitikome ir toliau jau buvome kartu. Pradžioje sekėsi visai neblogai, tačiau trasos viduryje pradėjo nesisekti. Smarkiai koją pakišo 7 punktas, kurį organizatoriai padėjo neteisingoje vietoje ir jo beieškodami sugaišome labai daug laiko. Neradome. Visgi buvome nusiteikę optimistiškai ir bandėme surinkti visus punktus. Dar kartą grįžome prie 7 punkto, vėl sugaišome nemažai laiko, ir vėl neradome. Zigmantas dar sugebėjo netyčia įkristi į Kauno marias ir išsimaudyti. Viskas sušlapo, išskyrus žemėlapį :) Nekaip sekėsi tai ir rezultatai tikrai ne geriausi. Po finišo šiame etape galutinai įsirengėme savo stovyklavietę ir praleidom pusę nakties sėdėdami lauke ir linksmai besišnekučiuodami.

Šeštadienį ryte kėlėmės sunkokai. Laukė dieninis etapas. Zigmas ir Marius startavo dviračių grupėje. Kiti dalyvavome pėsčiųjų grupės sudėtyje. Pakankamai lengvai ėjome, rinkome punktus, kartas nuo karto gaudami lietaus. Andrius su Gintare grįžo į finišą po 3val. 33min. pasivaikščiojimo po Kauno marių regioninį parką. Visi kiti išnaudojo maksimalų laiką – trasoje išbuvo apie 5 valandas. Geriausius rezultatus parodė Rūta ir Reda, kurios savo amžiaus grupėse liko 4 ir 5 vietose. Iki prizinių vietų kiekvienai pritrūko surasti po dar vieną punktą arba grįžti į finišą 25 minutėmis greičiau. Apmaudu, nes jos tikrai tai galėjo padaryti. Jos visą kelią ėjo ir tik pačioje pabaigoje nusprendė pabėgėti. Mūsų dviratininkams sekėsi taip pat neypatingai gerai. Nelydėjo mūsų Fortūna šiame renginyje.

Vykstant apdovanojimams pradėjo smarkiai lyti. Visi džiaugėmės, jog šis lietus buvo jau po finišo. Turistas.lt kolektyvui įteikėme sveikinimą 10 metų jubiliejaus proga, paragavome šventinio torto bei netrukus pajudėjome namų link. Mūsų komanda suvažiavo iš trijų miestų – Panevėžio, Vilniaus ir Kauno. Pasidžiaugę akimirkomis šiame maratone atsisveikinome prie Pažaislio vienuolyno ir sutarėme kitais metais pabandyti pasirodyti geriau bei gausiau.