Orientacinis pėsčiųjų žygis

Mums jau dveji!
2013-04-11
Keliauju ir sportuoju
2013-04-24

Orientacinis pėsčiųjų žygis

Klajūno komanda balandžio 6-7 d. dalyvavo orientaciniame pėsčiųjų žygyje „Vyčio apygardos partizanų takais“. Žygį organizavo Jaunieji Lietuvos Patriotai, o bazinė stovykla buvo įkurta Vadoklių mokykloje. Antraisiais namais tapo mokyklos sporto salė. Buvo ir keli drąsuoliai, kurie gyveno palapinėse.

Po žygio atidarymo ryte visi išjudėjome į dieninio etapo trasą. Buvo galima rinktis iš dviejų maršrutų – 25km arba 40km. Mespasirinkome trumpesnį. Nors jau balandis, tačiau aplink buvo visai nepavasariški vaizdai – daug daug sniego. Na, tik saulė savo šiluma priminė apie pavasarį. Einant nuo antro link trečio kontrolinio punkto buvo nuspręsta „kirsti kampą“ ir eiti tiesia linija. Taip gerą kilometrą klampojome sniegu ir bekele. Vietomis sniego buvo gerokai virš kelių. Taip palengva vakarop grįžome į bazinę stovyklą. Visiems degė net tik kojų padai, bet ir veidai – pavasario saulė buvo negailestinga ir visų veidus nudegino. Praėjus dieninį etapą nieko nesinorėjo, kaip tik gulėti ir daugiau nieko nebedaryti. Visi sakiniai su žodžiu „eik“ buvo lyg keiksmažodžiai.

Visgi, po šiokių tokių dvejonių ir apsvarstymų nusprendėme startuoti ir naktiniame etape. Tik jau išėjome tryse, o ne keturiese – vienam komandos nariui dieninio etapo pasekmės buvo per didelės. Naktį teko apsilankyti Šiluose, šiek tiek bristi mišku ir vėl grįžti į bazinę stovyklą. Buvo labai tamsi naktis – nebuvo mėnulio. Naktis buvo ne tik tamsi, bet ir labai šalta. Įveikę 20km nakties ir šalčio 4:30 val. grįžome į stovyklą. Buvome vieni pirmųjų. Susirangėme miegmaišiuose, sušilome ir užmigome.

Bendrai įveikėme 160km. O jei skaičiuoti iš tiesų nueitus kilometrus, o ne „oro linija“ kaip skaičiuoja organizatoriai, tai bus apie 180km. Visi gavome atminimo diplomus su įrašytais įveiktais kilometrais, o Rūta dar užėmė ir III vietą moterų įskaitoje bei buvo apdovanota organizatorių prizais.

Tikimės kitame žygyje gausesnės Klajūno komandos. Gal tada pavyks iškovoti ir komandinės įskaitos prizus.