Kodas: GAMTA
2013-09-25
Aktyvi spalio savaitė
2013-10-21

Ošas kauss 2013

Spalio 4-6 d. Latvijoje vyko turizmo technikos varžybos „Ošas kauss“. Į jas vyko 11 komandų delegacija iš Lietuvos. Buvo komandos iš Panevėžio, Raguvos, Akademijos ir Vilniaus. Varžybos vyko mažame Rudzati miestelyje, o visi lietuviai buvome apgyvendinti mokyklos sporto salėje. Klajūną atstovavo kelios moksleivių komandos bei buvo sudaryta jungtinė Jaunimo turizmo ir aktyvaus laisvalaikio klubo „Klajūnas“ bei Akademijos turizmo ir sporto klubo „Dotnuvėlė“ komanda, kuri kovojo saugusiųjų grupėje.

Šeštadienį vyko komandinės turizmo technikos varžybos. Teko įveikti pakilimus, nusileidimus, persikelti per upę plausto pagalba ar buomu. Nemažai kam teko išsimaudyti Ošos upėje. Taip pat laukė lygiagretės virvės, oro perkėla, kurias reikėjo patiems įsirengti ir sužeistojo nešimas neštuvais. Šią dieną labai pasisekė jungtinei Klajūno ir Dotnuvėlės komandai, kuri žioplų varžovų klaidų dėka užėmė III vietą. Sekmadienį vyko asmeninės turizmo technikos varžybos. Čia gerai sekėsi Ernestui Balčiūnui, kuris jaunių amžiaus grupėje užėmė III vietą ir Indrei Pilkauskaitei, kuri suaugusiųjų grupėje buvo II. Būtent puikus merginų pasirodymas išsaugojo Klajūno ir Dotnuvėlės komandai ketvirtąją vietą tos dienos varžybose, kuri lėmė III vietą bendroje įskaitoje!

Taigi, suaugusiųjų amžiaus grupėje užimta III vieta. Komandą sudarė: Rima Proscevičiūtė, Indrė Pilkauskaitė, Martynas Masilevičius, Andrius Kuprys.

Klajūno komanda iškovojo ir II vietą jaunių amžiaus grupėje. Komandą sudarė: Reda Rutkūnaitė, Deimantė Dragūnaitė, Ernestas Balčiūnas, Dovydas Kriščiūnas.

Prizininkėmis tapo dar kelios Lietuvos komandos. Namo grįžome su medaliais, taurėmis ir diplomais. Tiesa, varžybose buvo labai daug nesklandumų, broliai latviai nesvetingi, tad artimiausiu metu į šias varžybas turbūt negrįšime…