Įvyko antrasis dviračių orientacinių etapas

Prasidėjo dviračių orientacinės!
2014-06-02
Kauno maratonas
2014-06-20

Įvyko antrasis dviračių orientacinių etapas

Likus porai dienų iki antrojo etapo starto dalyvių registracijos pasipylė kaip iš kibiro. Renginio dieną užsiregistravusių buvo 30! Tiesa, dalyvauti pasiryžo 23 dalyviai. Galbūt kitiems sutrukdė apniukęs oras ir purškiantis lietus. Taigi, antrojo etapo, vykusio birželio 6 d., startas vyko purškiant lietui, kuris neišgąsdino nei organizatorių, nei dalyvių.

Dalyviams teko įveikti trasą Senvagėje bei kultūros ir poilsio parke. Tradiciškai teko atsakyti į KET klausimus, įveikti sudėtingą dviračių slalomą, pripilti indą vandens mažomis stiklinėmis bei išspręsti kryžiažodį, kurio klausimai buvo susiję su kultūra bei projektu „Panevėžys – Lietuvos kultūros sostinė 2014″. Didžioji dalis atsakymų slypėjo Laisvės aikštėje esančiuose stenduose, prie kurių buriavosi dviratininkai.

Šiame etape vėl pats greičiausias buvo Simas Mikėnas, bet ir vėl jis nerado visų kontrolinių punktų. Tikime, jog trečias kartas nemeluos ir jis bus atidesnis bei pagaliau užims pelnytą prizinę vietą. Šiame etape vėlgi nebuvo nei vienos dalyvio, kuris nebūtų gavęs baudos minučių, tad galutinį rezultatą lėmė ne tik greitis, tačiau ir sumanumas, vikrumas bei kiti faktoriai. Tuo šios varžybos ir yra išskirtinės bei žavios. Pirmąsias dvi vietas užėmė nauji šių varžybų dalyviai – Dovydas Kriščiūnas ir Jonas Motiejauskas. Trečias liko Germanas Konkovas. Etape dalyvavo vos dvi merginos, kurios bendroje įskaitoje liko šalia ir jas skyrė vos kelios minutės Šįsyk Reda Rutkūnaitė buvo greitesnė už Rasą Simonaitienę.

Prizininkai apdovanoti diplomais, medaliais bei prizais , o visi dalyviai – atminimo diplomais. Nuo kito etapo dalyviams bus įteikinėjami ir renginio ženkliukai. Šiemet visi, kurie startuose bent trijuose etapuose, ne tik dalyvaus sezono įskaitoje ir varžysis dėl sezono prizų, bet ir gaus renginio ženkliuką dovanų. Kito etapo metu juos gauti pretenduoja 10 dalyvių.

Sezono įskaitoje kol kas intrigų nėra. Merginų įskaitoje Redai tetrūksta vienos pergalės ir visos intrigos ten bus baigtos – ji užsitikrintų pirmąją vietą sezone. Tikimės, kad kituose etapuose dalyvaus daugiau merginų ir konkurencija padidės. Vaikinų įskaitoje į priekį nemenkai išsiveržę Marius Paulauskas bei Zigmantas Rapkevičius, tačiau užtektų klaidelės etape ir juos taškais pasivytų kiti.

Kitas dviračių orientacinių varžybų etapas jau įpusėjus vasarai – liepos 11 d. Siūlome nemiegoti, o naudotis vasara ir patirti nepamirštamų akimirkų. Be abejo, nepamirškite registruotis ir kviesti savo draugų ;)