Įvyko paskutinis 2014 m. dviračių OS sezono etapas

Kas naujo po ketvirtojo dviračių OS etapo?
2014-08-11
2014 m. dviračių OS sezonas baigtas
2014-09-09

Įvyko paskutinis 2014 m. dviračių OS sezono etapas

Jau besibaigiant kalendorinei vasarai – rugpjūčio 29 dieną – įvyko paskutinis (penktasis) dviračių orientacinių varžybų etapas. Nors iš anksto internetu užsiregistravo vos keli dalyviai, tačiau į startą jų atvyko gerokai daugiau. Buvo išdalinti visi paruošti žemėlapiai. Oras buvo permainingas – šviečiančią saulę vos per porą minučių pakeisdavo purškiantis lietus ir atvirkščiai. Stipraus lietaus nebuvo, o „purkštukas“ nelabai ir trukdė.

Paskutinis etapas buvo labai greitas, o kontrolinių punktų ieškoti teko Skaistakalnio parke. Dalyviams tradiciškai teko atsakyti į KET klausimus, įveikti slalomo rungtį bei išspręsti Sudoku užduotį. Greičiausiems dviratininkams prireikė tik kiek daugiau nei 20 minučių įveikti visai trasai.

Šiame etape sprendėsi ir sezono įskaitos nugalėtojų titulas. Prieš šį etapą buvo aiškios visos trys merginų įskaitos prizininkės, tačiau dar buvo likę išsiaiškinti, kuri kurią vietą užims. Sugrįžusi į varžybas Reda Rutkūnaitė užtikrintai laimėjo šį etapą ir, tuo pačiu, pakilo į pirmąją sezono įskaitos vietą. Rasai Simonaitienei taip pat pavyko pasigerinti savo sezono taškų skaičių, tačiau to neužteko ir ji liko antroje vietoje. Rūta Rutkūnaitė visą sezono stabiliai žengusi trečioje vietoje, joje ir liko. Gaila, jog tik šios trys merginos buvo aktyvios varžybų dalyvės. Visos kitos sudalyvavo vos viename etape ir daugiau nebepasirodė.

Vaikinų įskaitoje situacija buvo daug painesnė ir buvo daug neatsakytų klausimų. Visgi, ir čia didelių permainų neįvyko. Marius Paulauskas šiame etape buvo trečias, bet jam to pakako, kad išsaugotų pirmąją vietą sezono įskaitoje. Simas Mikėnas šiandien ir vėl atvažiavo pirmas, tačiau gautos baudos minutės nustūmė jį į antrąją poziciją. Ši vieta leido Simui pasigerinti sezono taškų skaičių ir pakilti į vienu laipteliu aukščiau – į antrąją vietą. Simas netgi surinko tiek pat taškų kiek Marius, tačiau aukštesnę Mariaus poziciją lėmė tai, jog jis vieną kartą sezone užėmė pirmąją vietą, o Simas visus tris kartus buvo antras. Germanas Konkovas nors ir buvo šiandien ketvirtas, bet išsaugojo trečiąją poziciją sezono įskaitoje. Atskiro paminėjimo vertas Justas Mačinskas, kuris šiandien buvo pirmas. Tai buvo jo antroji pergalė sezone, tačiau iki sezono prizininkų pakilti jam sutrukdė sezono pradžioje užimta devintoji vieta.

Etapo prizininkai, kaip visada, apdovanoti diplomais, medaliais bei prizais, o visi dalyviai – atminimo diplomais. Taip pat šį kartą visiems dalyviams buvo įteikti atminimo ženkliukai. Kiek palaukus, 21 val. vakaro pagrindinėje scenoje įvyko sezono įskaitos apdovanojimai, kuomet visi susirinkę galėjo pamatyti šauniausius dviratininkus ir dviratininkes, o Reda bei Marius gavo ir atminimo prizus.

Nors šių metų sezonas jau baigėsi, tačiau visų dalyvių pageidavimu surengsime papildomą etapą Panevėžio miesto gimtadienio metu. Jis nebus įskaitinis – tiesiog tai bus paskutinė galimybė šiemet pasivaržyti dviračių orientacinėse varžybose ir jau tikrai atsisveikinti iki kitos vasaros.

Visų laukiame rugsėjo 7 d., sekmadienį, 11 val. prie Panevėžio kolegijos. Registracija jau atidaryta!