Aktyvus Klajūno savaitgalis

Dviračių orientacinių varžybų finalas!
2013-09-10
Kodas: GAMTA
2013-09-25

Aktyvus Klajūno savaitgalis

Rugsėjo 13-14 d. šalia Jonavos esančiame nuotykių parke „Lokės pėda“ vyko tradicinis turistas.lt nuotykių maratonas. Jame Klajūną atstovavo Eirida ir Andrius. Dalyvauti šiame maratone planavo ir daugiau narių, tačiau vienokios ar kitokios priežastys jiems neleido to padaryti.

Penktadienį vos pasistačius palapinę ir įsikūrus vyko renginio atidarymas ir naktinių orientavimosi varžybų etapas. Jo metu buvo patirta nemažai nuotykių – teko pabraidyti po upelius, pelkes, bėgti per ražienas, pasiklysti, eiti pro dilgėles, kurios aukštesnės už žmogų ir pan. Visgi, sekėsi visai neblogai. Deja, prizinių vietų užimti nepavyko. Iki jų pritrūko vos dešimties minučių, kurias tikrai nesunkiai buvo galima „sutaupyti“ trasoje.

Šeštadienį oras nedžiugino – buvo apsiniaukę, vėsu. Neskubėdami išėjome į dieninio etapo trasą. Ramiai suradome kelis punktus, apsilankėme Jonavoje ir grįžome į bazinę stovyklą. Visai netikėtai Eirida užėmė II-ąją vietą dieniniame etape ir buvo apdovanota organizatorių bei renginio rėmėjų prizais! Taigi, paradoksas – naktį bėgome, stengėmės ir likome be prizų, o dieną išėjus lengvai pasivaikščioti užimta II vieta. Sveikinimai Eiridai!

Rugsėjo 15 d., sekmadienį, Vilniuje vyko dešimtasis tarptautinis Vilniaus maratonas. Jame iš viso dalyvavo apie 10 000 dalyvių. Tai naujas rekordas Lietuvos bėgimo istorijoje. Vilniuje prakaitą liejo Eirida, Rūta, Martynas, Zigmantas ir Andrius. Buvo įveiktos beveik visos galimos distancijos – pusmaratonis, 10 km ir 4,2 km trasos. Nauji asmeniniai rekordai, naujos patirtys, masė bėgikų ir daug įspūdžių. O kai kam ir pirmas masinis bėgimas :) Visi išpildėme sau asmeniškai užsibrėžtus tikslus, tad laimėjome visi!

21,097 km

Andrius Kuprys 1 val. 54 min 36 s

10 km

Rūta Kuprytė 58 min 37 s

Zigmantas Rapkevičius 55 min 59 s

4,2 km

Eirida Remeikaitė 26 min 28 s

Rūta Kuprytė 24 min 43 s

Martynas Masilevičus 21 min 26 s

Zigmantas Rapkevičius 24 min 43 s

Andrius Kuprys 21 min 59 s